16. 10. 2021.
Tri jednostavna trika za očuvanje idealne težine

Tri jednostavna trika za očuvanje idealne težine

Tri jednostavna trika za očuvanje idealne težine

Jedite proteine i vlakna

Kada se govori o idealnom obroku koji će vas „napuniti“ energijom i iz kojeg će organizam iskoristiti sve potrebne materije, nutricionisti savjetuju kombinaciju proteina i povrća bogatog vlaknima.

Umjesto da za ručak jedete ugljene hidrate kao što su testenina ili hljeb, birajte proteine iz mesa u kombinaciji sa povrćem kao što je brokoli ili karfiol. Bićete dugo siti i tako pripremati organizam za laganu večeru.

Sjedite za sto dok jedete

Ukoliko stojite, hodate ili radite nešto dok jedete, vjerovatno ćete unijeti stotine dodatnih kalorija, a da ne primjetite. Dok jedete usredsredite se na obrok. Tako ćete više uživati u svakom zalogaju i izbjeći prejedanje.

Dakle, zaboravite na gledanje televizije i uživajte u ukusima.

Pijte mnogo vode

Ovo je savjet koji često čujete, ali nedovoljno unošenje vode i dalje je čest uzrok prekomernih kalorija koje unesemo u toku dana. Naš mozak često zamjeni osjećaj gladi i žeđi, pa je zato najbolje da prije svakog obroka popijete čašu vode kako biste znali da li ste zaista gladni.

Ukoliko vam je teško da unesete osam preporučenih čaša, u vodu dodajte malo limuna, đumbira ili nane. To će vam obezbijediti potrebnu hidrataciju, ali i ubrzati izbacivanje toksina iz organizma.

/Lepota i zdravlje/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender