20. 10. 2021.
Zdravstvenim radnicima ponovo kasne plate

Zdravstvenim radnicima ponovo kasne plate

Zdravstvenim radnicima ponovo kasne plate

Prema nekim najavama plate bi mogli da dobiju do kraja sedmice ali to nije zvanično jer zvanično niko ne želi da govori.

Situacija je, kada su plate u pitanju, i dalje dramatična u desetak Domova zdravlja i nekim bolnicama u Srpskoj saznaje BN. Vlada za sada uspijeva da spriječi preveliko podizanje galame jer je ispunila obećanje i na vrijeme isplatila oktobarsku platu radnicima Kliničkog centra Banjaluka koji je bio najorganizovaniji i najglasniji u traženju plate. Problem, medjutim postoji u nekoliko manjih domova zdravlja. Većina čeka oktobarsku platu Dom zdravlja u Ribniku nije dobio ni septembarsku.

“Naš Sindikat nije direktno uključen u bilo kakve razgovore ali ono što znamo od naših ljudi sa terena jeste da radnici u nekoliko Domova zdravlja nisu dobili oktobarsku platu. U Ribniku čekaju septembarsku u bolnici Kasindo oktobarsku”- kaže Željko Šukalo predsjednik samostalnog Sindikata radnika u zdravstvu.

Dramatično je i u bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu. Tamo su radnici zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi septembarsku platu primili tek 28 novembra. Oktobarsku čekaju s nestrpljenjem. Nezvanično saznaje BN da je radnicima rečeno da je sav novac dobijen od Fonda zdravstvenog osiguranja potrošen.

Oktobarsku platu čekaju i u Domu zdravlja Ugljevik. Direktor te ustanove kaže da očekuje da će platu zaposleni dobiti do kraja sedmice, takve su bar najave iz Fonda zdravstvenog osiguranja i sa nedavnog sastanka u Banjaluci.

U ministarstvu finanisija Srpske za sva pitanja i prije nego što su postavljena uputili su na ministarstvo zdravlja. Tamo već duže vrijeme odgovore ukoliko ih i imaju drže za sebe. Slično je i u Fondu zdravstvenog osiguranja u kojem  je nedavno jasno poručeno da ne govore za BN. Tako je bilo i nakon sastanka direktora zdravstvenih ustanova u ponedjeljak u Fondu u Banjaluci.

Izvor: BN TV

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender