16. 10. 2021.

Bandić u Banjaluci: Ovoliko novinara ne bi došlo ni da napravim tri nebodera u Zagrebu

Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, sastao se danas u Banjaluci sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem.

Današnji sastanak delegacija Banjaluke i Zagreba predstavlja početak i otvara perspektivu razvoja buduće saradnje između ova dva grada, ocijenili su gradonačelnici Banjaluke Slobodan Gavranović i Zagreba Milan Bandić, najavljujući naredni sastanak u prvim mjesecima naredne godine.Do narednog sastanka gradonačelnika, kako su naveli, doći će do konkretizacije saradnje u oblasti privrede, infrastrukture, saobraćaja i svih problema koja dijele dva grada.

“Iskoristili smo priliku da otvorimo dijalog, da se dogovorimo i da od danas profunkcionišu veze između naših resora u pogledu razmjene pitanja, iskazivanja interesa i informacija i da jedni drugima pomognemo u realizaciji određenih zadataka i poslova koji su pred nama”, rekao je Slobodan Gavranović.

Nakon sastanka Bandić je novinarima izjavio da zasluge za njegov dolazak u Banjaluku nosi banjalučki biskup Franjo Komarica i da su glavni razlozi njegove posjete inicijativa za pomoć Katoličkoj gimnaziji i dovršavanje gradnje Doma za stare  -Socijalnog centra Caritasa biskupije Banja Luka “Ivan Pavao II.

Bandić je istakao da ga posebno raduje što će dobra saradnja Katoličke gimnazije u Banjaluci i gradonačelnika i njegovih saradnika uroditi plodom da se problem finansiranja gimnazije riješi u cijelosti.

Bandić će razgovarati i sa biskupom banjalučkim Franjom Komaricom, a delegacija iz Zagreba će posjetiti Katolički školski centar zajednicu Hrvata Banjaluke.

U poslijepodnevnim časovima predviđena je posjeta opštinskim vlastima i katoličkoj župi u Kozarskoj Dubici.

Gradonačelnik glavnog grada Hrvatske bio je iznenađen brojem novinara koji su došli da isprate sastanak dva gradonačelnika, u svom stilu rekavši: ”da sam napravio tri nebodera u Zagrebu, ne bi došlo ovoliko novinara”

Mediji u Hrvatskoj o posjeti Bandića glavnom gradu Republike Srpske skoro ništa nisu izvijestili.

(Kontakt radio/Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender