25. 10. 2021.
Banjalučanka se preko novina odrekla sina jer je “izrod i lažov”

Banjalučanka se preko novina odrekla sina jer je “izrod i lažov”

Banjalučanka se preko novina odrekla sina jer je “izrod i lažov”

Kazala je ova šezdesetogodišnja Banjalučanka, odlučna da se odrekne sina putem stranica “Glasa Srpske”. Kazala je da sa njim nema nikakav kontakt već dvije godine i da na ovaj način želi javno da kaže da joj takav sin ne treba.

– Osim toga što je neopjevani lažov, kakvog sumnjam da je bilo i u devetom koljenu u našoj familiji, najviše mu zamjeram što je zanemario sopstvenu kćerku, koja ima devet godina i ne shvata zašto otac ne želi da je vidi. Nije ga briga ni kako je, ni da li joj nedostaje. Pune dvije godine nije pitao za nju, niti je poželio da je vidi – ispričala je Hupertova.

Dugo se, rekla je, dvoumila da li da preduzme ovakav korak.

– Razmišljala sam dugo šta da radim, bilo mi je teško, ali sam prelomila u sebi i odlučila konačno da ga se javno odreknem. Znam da će ovo kod mnogih ljudi izazvati čuđenje, ali i ta će bruka proći, a sve veze sa njim na ovaj način prekidam za sva vremena – ispričala je ova povrijeđena majka.

Prema njenim riječima, Ervin je, kao stariji sin, još od rođenja bio privilegovan i razmažen.

– Kao sin prvenac bio mi je miljenik i od malena je bio u povlašćenom položaju u odnosu na mlađeg brata. Vratio mi je tako što je prekinuo kontakt s nama, a svoje maloljetno dijete ostavio meni na brigu. Ponovo se oženio i dobio drugu kćerku, a za ovu ga nije briga. Djetetu nedostaje, a jednom, kad smo ga sreli na ulici, pravio se da nas ne vidi – rekla je Hupertova i dodala da, ako se on mogao odreći svoga djeteta, tako se i ona može odreći njega.

Kada smo pozvali Ervina da čujemo njegovu stranu priče, potvrdio je majčine riječi, te da nije u kontaktu sa prvom kćerkom.

– Moja majka mi je pravila strašne probleme, nismo se slagali i njeno je pravo da me se odrekne ako hoće i preko suda. Već duže vrijeme nemam nikakav kontakt s njom, jer ne želim dalje probleme – rekao je Ervin.

Dodao je da alimentaciju uredno plaća i da će, možda, kada djevojčica ne bude pod uticajem majke i bake, ponovo stupiti u kontakt s njom.

Nije jedini slučaj

Sociolog Biljana Milošević je rekla da je fenomen “odricanja preko novina” ranije bio više zastupljen, ali je aktuelan i danas.

– Nažalost, ovo nije usamljen slučaj, čak i ako se u obzir uzme činjenica da se kod nas sve krije pod velom tajni, jer nam je takav mentalitet. Bojimo se samo “da ne čuje neko treći” – rekla je Miloševićeva.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender