20. 10. 2021.
Čisti pozitivac: Priča za koju ne biste saznali da Pol Voker nije poginuo

Čisti pozitivac: Priča za koju ne biste saznali da Pol Voker nije poginuo

Čisti pozitivac: Priča za koju ne biste saznali da Pol Voker nije poginuo

Nakon što se medijima proširila priča o preranoj smrti glumca Pola Vokera, na njegovoj Fejsbuk stranici pojavile su se mnoge priče o njegovom humanitarnom radu i njegovoj plemenitosti. Međutim, mnogima je pažnju privukla priča Irene King, bivše radnice jedne zlatare u Santa Barbari.

Naime, glumac je još 2004. oko Božića ušao u zlataru u kojoj je radila, a Irene će taj dan zauvijek pamtiti. Ne zbog toga što je upoznala Pola već zbog onog što je glumac učinio.

Voker je bio u radnji kada je mladi par ušao tražeći vjerenički prsten. Budući mladoženja baš vratio s prve misije u Iraku i kupovao novi prsten za svoju zaručnicu kojoj je za oko zapeo dijamantni prsten koji je stajao 9000 dolara. Nažalost, nisu ga mogli priuštiti.

U tom je trenutku Pol došao do Irene i rekao joj: “Stavite to na moj račun”. Nakon što je izašao, vlasnik je nazvao par i rekao im da se vrate po prsten.

Iako je Irene obećala da nikada neće otkriti identitet kupca, nakon Polove smrti, zaključila je da je vrijeme da svijet dozna njegovo dobro djelo. Ovaj par se takođe javilo nakon što je priča postala viralni hit i dospjela u medije.

“Primijetila sam da je još neko u radnji, ali nisam o tome previše razmišljala. Tada smo shvatili da je to Pol. Malo smo ćaskali, a Kyle je spomenuo da se upravo vratio iz Iraka. Sjećam se izraza na njegovom licu. Transformirao se”, rekla je Kristen za CBS.

Kada su se vratili po prsten, htjeli su doznati tko ga je platio, ali vlasnik im nije želio otkriti. Par tvrdi da su oduvijek sumnjali da je riječ o Vokeru, ali nikada nisu bili sigurni. Sve dok ona nije priču objavila na Fejsbuku.

Izvor: Index.hr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender