25. 10. 2021.

Dačić: Kandidovaću se za predsjednika 2017. godine

– Premijer Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da planira da se 2017. godine kandiduje na predsjedničkim izborima.

“Sigurno ću se kandidovati ako tada budem u politici. Bio sam treći na predsjedničkim izborima, a SPS mora da ima predsjedničkog kandidata”, rekao je Dačić u intervjuu za list “Nedeljnik”.

On je objasnio da je pad SPS-a počeo kada je Slobodan Milošević naložio da socijalisti podrže Vojislava Šešelja na predsjedničkim izborima, a nije dao Milutinu Mrkonjiću da se kandiduje.

Na pitanje kada će biti vanredni parlamentarni izbori, Dačić je rekao da je protiv izbora ali da nije toliko moćan da ih spreči.

“Iako sam protiv izbora, nisam toliko moćan da ih sprečim. Ako neko ima želju da ide na izbore, on to može da uradi i bez mog pristanka. Ali, očigledno je da toga nema u smislu odluke”, rekao je Dačić.

Upitan kada je o izborima posljednji put razgovarao s potpredsjednkom Vlade Srbije i liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, premijer je kazao da za njih dvojicu to nije tabu tema i da će, ako odluče da idu na izbore, biti veliki problem za kada ih raspisati.

“Ako želite parlamentarne izbore, onda morate tu odluku sada da donesete. Ne zna se kada će početi pregovori sa EU, a da bi počeli, mora da se ide na implementaciju Briselskog sporazuma, sporni su trenutno pravosuđe i policija, na red dolazi formiranje Zajednice srpskih opština”, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, pritisci će trajati i dalje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender