20. 10. 2021.
Dodik se sastao sa ekonomistima: Srpskoj treba reindustrijalizacija

Dodik se sastao sa ekonomistima: Srpskoj treba reindustrijalizacija

Dodik se sastao sa ekonomistima: Srpskoj treba reindustrijalizacija

U Republici Srpskoj treba promijeniti strukturu bruto domaćeg proizvoda i izvršiti reindustrijalizaciju, odnosno prilagoditi industriju savremenim tokovima, da bi se unaprijedilo ukupno ekonomsko stanje, ocijenjeno je danas na sastanku predsjednika Srpske Milorada Dodika sa ekonomistima.

Dodik je nakon sastanka o temi “Ekonomska politika Republike Srpske za 2014. godinu” istakao da će se u 2014. godini ići ka izradi projekta reindustrijalizacije i na uspostavljanje socijalne karte.

On je naglasio da je na današnjem sastanku ocijenjeno da je ekonomska politika za narednu godinu dobar dokument, ali da ga je potrebno u određenim stvarima nadograditi.

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, potpredsjednik Vlade Јasmin Komić, ministar finansija Zoran Tegeltija, ekonomisti i profesori ekonomskih fakulteta iz Banjaluke, Pala i Brčko distrikta, banjalučkog Ekonomskog instituta, Udruženja ekonomista “Svot” /SWOT/, Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Naučnog društva ekonomista Srbije.

Vlada Republike Srpske utvrdila je 30. novembra po hitnom postupku prijedloge ekonomske politike i budžeta za 2014. godinu u iznosu od 2.040.000.000 KM.

Osnovni ciljevi koje je Vlada Srpske zacrtala u ekonomskoj politici su stvaranje uslova za rasterećenje privrede i povećanje privredne aktivnosti, održiv rast zaposlenosti, te unapređenje finansijskog sektora uz održanje istih poreskih stopa.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender