21. 10. 2021.
Srbija ispunjava očekivanja EU

Srbija ispunjava očekivanja EU

Srbija ispunjava očekivanja EU

Odgovarajući na pitanje dopisnika Tanjuga, na brifingu za strane novinare, Mari Harf je rekla da SAD ne odlučuju o ulasku Srbije u EU, ali je dodala da Amerika nastavlja da “u potpunosti podržava posvećenost Srbije budućnosti u Evropskoj uniji”.

“Vjerujemo da je Srbiija pokazala spremnost i sposobnost da ispuni očekivanja država članica EU koje će kasnije ovog mjeseca odlučivati o početku pregovora o članstvu u Uniji”, rekla je predstavnica za medije Stejt departmenta.

Ona je pohvalila Beograd i Prištinu, rekavši da su “postigli značajan napredak u implementaciji dogovorenog” i dodala da se SAD nadaju da će se taj proces nastaviti.

Danas je i potpredsjednik Njemačkog Maršalovog fonda Ivan Vejvoda rekao da je sada sasvim izvjesno da će uskoro biti otvoreni pristupni pregovori Srbije o ulasku u Evropsku uniju.

Vejvoda je u izjavi za Tanjug istakao da nije bitno da li će se to dogoditi prije Nove godine ili nekoliko dana iza toga, ali je, prema njegovim riječima, početak pregovora sada sasvim izvjestan.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender