16. 10. 2021.
Trebinjac na biciklu prešao 50.000 kilometara

Trebinjac na biciklu prešao 50.000 kilometara

Trebinjac na biciklu prešao 50.000 kilometara

Iako ima skoro 70 godina, Trebinjac Vojislav Vojo Prelević ruku pod ruku sa mnogo mlađim članovima Planinarskog društva “Vučji zub” osvaja mnoge planinske visove i biciklom prelazi stotine kilometara širom regiona.

Bivši rukometaš

Prelević tvrdi da je prešao 50.000 kilometara na biciklu, na kojem je proputovao BiH, Srbiju, Crnu Goru… stigavši čak i do Hilandara.

– Bicikl aktivno vozim od svoje 40. godine, a prije toga sam se bavio drugim sportovima poput vaterpola, plivanja i rukometa – kaže Prelević, dodajući da je bicikl vozio za svoju dušu i u pauzama treninga rukometa.

Planinarstvom se bavio uporedo s ostalim sportovima. Uz planinarenje i biciklizam održava kondiciju.

Noćna vožnja

– S dvojicom prijatelja, Markom Ukropinom i Igorom Škerom, najdalje sam vozio do Svete gore, zatim ture po prostorima bivše Jugoslavije. Iz cuga, bez predaha, najduže smo vozili od Trebinja do Beograda. Ova vožnja uključivala je i noćnu vožnju, dakle bez spavanja – kaže Prelević, dodajući da mnogi ljudi ostanu iznenađeni kada ga vide da u poznim godinama vozi bicikl.

Avantura do Podgorice

Osim planinarenjem i vožnjom biciklom, Prelević se bavi i pješačenjem na duge staze. Iako je i pješice, kao i biciklom, stizao sve do Hilandara, Vojo najvećim izazovom i svojim podvigom smatra pješačenje do Podgorice.

– To je bila prava avantura. Prepješačio sam nekih 120 kilometara za 17 sati efektivnog hoda. Tu je bilo samo sat-dva odmora i predaha – kaže Prelević.

(Avaz)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender