25. 10. 2021.
Petoro mrtvih u naletu uragana “Ksaver”

Petoro mrtvih u naletu uragana “Ksaver”

Petoro mrtvih u naletu uragana “Ksaver”

Najmanje petoro ljudi poginulo je u naletu oluje “Ksaver”, koja je zahvatila sjeverozapadni dio evropskog kontinenta i prouzrokovala poplave, kao i probleme u saobraćaju i snabdijevanju strujom. Na udaru oluje našle su se Škotska, Holandija, NJemačka, te skandinavske države Danska, Švedska i Norveška.

Prve žrtve nevremena registrovane su u Škotskoj, gdje je juče poginuo jedan vozač kamiona, dok je u centralnom dijelu Engleske čovjek poginuo kada je na njega palo drvo.

U Velikoj Britaniji, udari vjetra dostizali su brzinu od 228 kilometara na čas, a oko 100.000 domaćinstava ostalo je bez struje.

U zapadnom dijelu Danske jedna 72-godišnja žena poginula je kada se njeno vozilo prevrnulo usljed jakih udara vjetra, dok se dva mornara u Švedskoj vode kao nestala.

Olujno nevrijeme prijeti da prouzrokuje poplave u Hamburgu, upozorile su jutros vlasti ovog njemačkog grada, koje su navele da se NJemačka suočava sa najsnažnijom olujom od 1962. godine.

Luka Hamburg sinoć je evakuisana i zatvorena. Pijace za prodaju ribe i pojedine ulice koje se nalaze u blizini Elbe već su pod vodom, prenosi AFP.

Meteorolozi su upozorili da bi oluja “Ksaver” mogla da bude najjača koja je pogodila kontinentalni dio Evrope u poslednjih nekoliko godina.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender