28. 10. 2021.

U akciji ”Loto” uhapšeno 14 lica

Nakon kriminalistike obrade banjalučkom Okružnom tužilaštvu dostavljen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.M. iz Kneževa, D.S, K.B, M.Ž, svi iz Šipova, te Z.J. i Z.M. iz Ribnika.

Dostavljen je izvještaj i protiv lica sa inicijalima A.B. iz Kotor-Varoša i R.M, P.D, P.Z, Ž.B. i N.K. iz Banjaluke, kao i Č.M. i S.S. iz Mrkonjić Grada, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, te primanje mita.

Osumnjičeni su u prethodnom periodu omogućili sticanje prava na invalidske penzije licima koja zato neispunjavaju zakonske uslove.

Uhapšeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu provedena na ispitivanje u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Nakon ispitivanja, tužilac će odlučiti o predlaganju mjere pritvora, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će akcija “Loto” biti nastavljena i u narednom periodu.

Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić izjavio je juče da je pretres prostorija banjalučke filijale Fonda obavljen u okviru akcije “Stop prevarama! Do penzije pošteno”.

On je dodao da su insprektori Uprave Kriminalističke policije MUP-a Srpske odnijeli dio dokumentacije koja se odnosi na sumnjivo dodijeljene penzije.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender