19. 10. 2021.

Džajić: Pojedincima nema mjesta u Zvezdi

Džajić je, takođe, istakao da je cilj ’crveno-bijelih’ do kraja prvenstva titula i plasman u Ligu šampiona.

„Možemo biti zadovoljni jer smo sve radili u letu. Ovim plasmanom i bodom zaostatka možemo biti zadovoljni. Naravno, Crvena zvezda neće nikada biti zadovoljna ako je Partizan ispred nje, ali u ovom trenutku sa bodom razlike i velikim izgledima da na proleće igramo važnu ulogu, moramo biti zadovoljni“, rekao je Džajić na koktelu povodom obilježavanja 22. godišnjice od pobjede nad ekipom Kolo Kolo, u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Prvi čovjek Zvezde istakao je da ga je iznerviralo što su pojedini igrači tražili raskid ugovora i dodao da klub neće pobjeći od obaveza.

„Niko nije bio neupućen da je klub u velikim problemima, igrači takođe. Iznerviralo me je što su igrači u poslednjoj nedelji podnosili zahtev za raskid ugovora.

To nije bilo potrebno, moglo je da se sačeka desetak dana. Oni imaju ta prava, ali ne volim da nas dovode u tešku situaciju, da se borimo i sa protivnikom na terenu, Vojvodinom, koja je u našim uslovima jedna od najboljih ekipa“, rekao je Džajić.

„Mogli su da sačekaju da to rešimo i zato tim igračima nema mesta u Crvenoj zvezdi. Svi koji ne žele, neka od januara dođu u klub i da nađemo zajedničko rešenje.

Oni su svesni da mogu da napuste Zvezdu i odluka neće biti na nama nego na njima. Zvezda neće pobeći od obaveza iz ugovora, to će se poštovati, ali takvim igračima neće biti mesta u klubu“.

Predsjednik ’crveno-bijelih’ rekao je da je trener Slaviša Stojanović radio pod velikim opterećenjem i da će on nastaviti da radi.

„Sve informacije o treneru i igračkom kadru dobićete narednih dana. Nepravda je kada je on u pitanju, mnogo toga mu stavljano na teret, radio je pod velikim opterećenjem, izdražao je veliki teret i breme. Ali svi koji su radili i koji ce raditi susretaće se sa takvim problemom“, rekao je Džajić.

„Stojanović će nastaviti da radi, mi ćemo imati sednice Upravnog odbora i donosićemo odluke, ne samo kada je u pitanju trener, ima još mnogo važnih stvari koje bismo trebali da rešimo“.

Džajić je se takođe osvrnuo i na Zvezdino osvajanje titule evropskog i svjetskog šampiona, zbog čega je i održan koktel, i istakao da je to bio najveći uspjeh srpskog fudbala.

„Naravno da se uvek rado sećam tog dana i dobro je što Zvezda to obeležava. To je najveći uspeh srpskog fudbala sa željom da Zvezda u neko dogledno vreme pokuša da ponovi taj podvig. Nije mala stvar osvojiti tutulu prvaka sveta u tako jajkoj konkurenciji u kojoj je Zvezda bila“, rekao je Džajić.

„Činjenica je da je mnogo toga promenjeno u društvu i srpskom fudbalu. Zvezda mora naći put da dođe do toga da igra u Evropi. To je prevashodni cilj i to nije neostvarivo.

Možda ćemo već sledeće godine igrati u Ligi šampiona, to je želja svih u klubu. Moramo da napravimo dobar tim, dominantan u našem fudbalu, a onda iz godine u godinu da pokušamo da što više napredujemo u Evropi“.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender