21. 10. 2021.
Obrenovac: Spaljeno 1.740 kg droge

Obrenovac: Spaljeno 1.740 kg droge

Obrenovac: Spaljeno 1.740 kg droge

Ova droga na ilegalnom tržištu vrijedi oko 15 miliona evra.

Droga koja je zaplijenjena na području Kragujevca i za čije rasturanje su donijete konačne presude spaljena je pred TV kamerama i pred očima predstavnika vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uništavanju narkotika prisustvovao je i premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je istakao da je današnje uništavanje narkotika prvo poslije 14 godina i da će se sa takvim akcijama nastaviti i ubuduće.

On je rekao da uništavanje narkotika neće izazvati nikakve štetne posledice po zdravlje građana Obrenovca, izrazivši zadovoljstvo što je akcija u kojoj je učestvovalo više od hiljadu ljudi uspješno sprovedena.

Dačić je napomenuo da je akcija uspješno sprovedena u koordinaciji sa drugim ministarstvima i da pokazuje svu odlučnost države da se izbori sa problemom narkodilera.

On je dodao i da se u depoima MUP-a i dalje čuva oko 11 tona narkotika, najavivši da će i ta droga u narednom periodu biti sukcesivno uništavana.

“Vrijednost ove droge koja je danas ovde uništena je 15 miliona evra na ilegalnom narko tržistu. Veliko mi je zadovoljstvo bilo da ovde danas gledam kako mi uništavamo drogu umjesto da droga uništava živote naše djece. I mislim da je to najveća poruka, mada je država spremna da se obračuna sa najvećim zlom današnjeg svijeta”, poručio je Dačić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender