16. 10. 2021.
Banjaluka uskoro dobija teniski “fjučers” turnir

Banjaluka uskoro dobija teniski “fjučers” turnir

Banjaluka uskoro dobija teniski “fjučers” turnir

Turnir iz fjučers serije za teniserke od iduće godine biće igran u Banjaluci, a u 2014. bi mogla da počne i izgradnja nacionalnog teniskog centra.

Ovo je u subotu na svečanosti povodom završetka takmičarske 2013. godine izjavio predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

– Smatramo da grad na Vrbasu zaslužuje fjučers. Teniski klub Prohema iz Brčkog ispunjavao je uslove za organizaciju ovih turnira, ali nije bio u finansijskoj mogućnosti da bude domaćin dva fjučersa, dok mi nismo mogli da propustimo priliku koja nam se ukazala. TK Banjaluka biće domaćin fjučersa i on će se održati najvjerovatnije u junu iduće godine, mada termin treba da zvanično potvrdimo – izjavio je Milinović.

On je najavio mogućnost da se iduće godine krene u realizaciju projekta izgradnje nacionalnog teniskog centra.

– Postoji još dosta procedura koje moramo da ispoštujemo i dobijemo još nekoliko dozvola za izgradnju centra. Tek tada ćemo početi sa radovima. Radimo punom parom i sve ide očekivanim tokom. Ako dobijemo sve dozvole do kraja ove godine, sljedeće možemo očekivati polaganje kamena temeljca – istakao je Milinović.

Prvi čovjek Saveza naglasio je da su ove godine ispunili sve ono što su obećali.

– Na kraju ove godine možemo reći da su ostvareni svi zacrtani ciljevi. Najbitnija stvar je promocija mini-tenisa jer je to proces koji smo prepoznali kao najbitniju stvar za razvoj tenisa i na tome ćemo nastaviti da radimo i iduće godine – rekao je Milinović.

Kada je u pitanju saradnja sa Teniskom savezom Srbije, Milinović je istakao da je ona na visokom nivou.

– Saradnja je odlična i mi smo formirali klub u Srbiji putem kojeg učestvujemo u takmičenjima koja se tamo održavaju. Naši teniseri mogu da biraju da li da se takmiče u BiH ili Srbiji, dok mi preporučujemo jedno i drugo – kazao je Milinović.

Nagrađeni

Teniski savez RS proglasio je najbolje pojedince za 2013. godinu, a ta priznanja pripala su bratu i sestri Andreju i Katarini Jokić. Najbolji igrači uzrasta do deset godina su: Đorđe Janković (TK Borac Banjaluka), Katarina Stević (Top spin Bijeljina), do 12: Vanja Dobrnjac (Borac), Lora Lazičić (Mladost, BL), do 14: Marko Pezer (Bonito Prnjavor), Marija Odžaković (Borac), do 16: Marko Pezer (Bonito), Lidija Milovanović (Borac) i do 18 godina: Aleksa Milojica (“Dr Mladen Stojanović” Prijedor). Priznanje za novinarski doprinos u promociji teniskog sporta u Srpskoj dobio je Milan Zubović (Glas Srpske).

(Glas)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender