20. 10. 2021.
Borci Sarajevsko-romanijske regije: Trifunović treba da se izvini pa onda da dođe

Borci Sarajevsko-romanijske regije: Trifunović treba da se izvini pa onda da dođe

Borci Sarajevsko-romanijske regije: Trifunović treba da se izvini pa onda da dođe

Boračka organizacija Sarajevsko- romanijske regije saopštila je danas da podržava akciju “Dan za ljubav na Jahorini”, koju 14. decembra organizuju Olimpijski centar “Jahorina” i kompanija “M:tel”, ali da se protivi da na toj manifestaciji učestvuje glumac Sergej Trifunović.U saopštenju upućenom Olimpijskom centru “Jahorina”, kompaniji “M:tel”, ali i javnosti Srpske, posebno boračkim kategorijama, borci Sarjevsko-romanijske regije navode da je Sergej Trifunović nepoželjna osoba na ovom području.

Oni zamjeraju Trifunoviću što se javno grlio i ljubio sa generalom, tzv. Armije BiH Jovanom Divjakom, koga doživljavaju kao “jednog od najvećih ratnih zločinaca nad srpskim narodom sa čijih ruku još nije oprana krv nedužnih mladića iz Dobrovoljačke ulice, Skenderije i cijele teritorije grada Sarajeva”.

“Trifunović se za te svoje postupke nikada nije izvinio barem porodicama poginulih i masakriranih mladića koji su samo htjeli da mirno izađu iz Sarajeva i vrate se svojim kućama u Srpsku i, većinom, u svoju rodnu Srbiju”, navodi se u saopštenju.

Srpski borci ističu da shvataju značaj Jahorine i da znaju šta uspješna zimska sezona na ovoj planini znači za kompletno područje Sarajevsko-romanijske regije i cijele Republike Srpske.

“I tokom ratnih dejstava znali smo šta nam znači Jahorina, zato smo je i odbranili, ne žaleći živote da bi našoj djeci i budućim generacijama ostavili ovu planinu u nasljeđe”, navode iz Boračke organizacije Sarajevsko-
romanijske regije.

Boračka organizacija Sarajevsko-romanijske regije smatra da predstavnici “M:tela”, koji učestvuju u organizaciji, nisu imali loše namjere, odnosno da su jednostavno previdjeli ovu činjenicu i pozvali Trifunovića da sa bendom učestvuje u akciji, i to na Jahorini, “planini koja je krvlju odbranjena”.

“Zato vas upozoravamo da na Jahorinu pozovete nekoga drugog, imajući u vidu da može doći do neželjenih posljedica, a gospodinu Trifunoviću prenesite naš poziv da nam se za svoje ponašanje javno izvini i da svrati i položi vijence bar na Vojničko spomen-groblje na Sokocu, te da nam obeća da će sa nama početkom maja iduće godine biti u Dobrovoljačkoj ulici i položiti cvijeće na mjesto gdje je njegov prijatelj masakrirao nedužne pripadnike JNA”, navodi se u saopštenju iz Boračke organizacije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender