20. 10. 2021.
Cvijan: Kandidujem se za predsjednika SNS, Vučić Predsjedništvo pretvorio u bilten

Cvijan: Kandidujem se za predsjednika SNS, Vučić Predsjedništvo pretvorio u bilten

Cvijan: Kandidujem se za predsjednika SNS, Vučić Predsjedništvo pretvorio u bilten

Član Predsjedništva Srpske napredne stranke /SNS/ Vladimir Cvijan najavio je danas da će se kandidovati za predsjednika stranke na narednoj izbornoj skupštini.
“Od danas ulazim u predizbornu kampanju”, rekao je Cvijan i optužio lidera SNS-a Aleksandra Vučića da sjednice Predsjedništva stranke koristi za najavljivanje hapšenja političkih protivnika ili ljudi koji mu se ne dopadaju.

Cvijan je rekao novinarima u Skupštini Srbije da Predsjedništvo SNS-a “postaje bilten na temu ko će sljedeći biti uhapšen”.

On tvrdi da se na posljednje tri sjednice Predsjedništva SNS-a govorilo ko će sve biti uhapšen, uključujući Milana Beka, Miodraga Kostića, Dušana Spasojevića, Mlađana Dinkića, Veroljuba Stefanovića, “jer Vučić ne može da ga smijeni”, kao i neke ljude iz SNS-a, “jer ih lider stranke ne voli”, nekoliko direktora, Marka Jakšića, Čedomira Jovanovića, Dragana Đilasa…

Cvijan kaže da je “naručeno” i hapšenje direktora kompanije “Srbijagas” i visokog funkcionera Socijalističke partije Srbije Dušana Bajatovića.

Prema njegovim riječima, mnogi u SNS-u su se povukli, jer jedan čovjek o svemu odlučuje. “To više neće moći”, rekao je Cvijan i pozvao Vučića da se vrati izvornim načelima stranke.

On je naveo da je odluku o kandidaturi donio poslije sjednice Predsjedništva SNS-a na kojoj, kako kaže, nije opomenut, kao što se tvrdilo u štampi.

Na sjednici Predsjedništva SNS-a 6. decembra, predsjednik Izvršnog odbora stranke Radomir Nikolić tražio je Cvijanovo isključenje iz stranke zbog kršenja Statuta i “narušavanja ugleda stranke”.

Nikolić je rekao da je na sjednici, ipak, odlučeno da Cvijan ne bude isključen iz stranke, već da mu se izrekne usmena opomena.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender