25. 10. 2021.
DNS nema interesa za učešće u popunjavanju pozicija

Ekonomska politika i Budžet dobro koncipirani

Stav Predsjedništva DNS-a je da su u Ekonomskoj politici postavljeni dobri kratkoročni ciljevi, dok će dugoročni ciljevi dovesti do novih radnih mjesta i rasta privrednog ambijenta, što je u skladu sa politikom i programima ove stranke.

Predsjedništvo DNS-a usvojilo je izvještaje o radu Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i radu delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, navodi se u saopštenju ove stranke.

U Izvještaju Kluba poslanika DNS-a u parlamentu Srpske navodi se da je Klub, tokom 30 redovnih i 16 posebnih sjednica, učestvovao u diskusijama 189 puta, te postavio 75 poslaničkih pitanja.

U izvještaju o aktivnostima DNS-a u institucijama BiH navodi se da su stavovi ove stranke itekako vidljivi i jasno izraženi, te da se uvažavaju i poštuju, kao i da u ovom mandatnom periodu nije došlo do dodatnog prenosa nadležnosti Republike Srpske na nivo BiH.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a razgovarano je i o stanju u regionalnim odborima nakon provedenih unutarstranačkih izbora i formiranja 10 regionalnih odbora.

Razmatrani su izvještaji iz devet regionalnih odbora, koji djeluju na području Republike Srpske, te jednog regionalnog odbora koji djeluje na području Federacije BiH.

“Svi regionalni odbori su formirani, sjednice sa opštinskim odborima se redovno održavaju, a očekuje se i intenzivniji rad u narednom periodu”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender