16. 10. 2021.
Poznata priča: Merkelova oblikuje Klička za glavnog opozicionara Ukrajine

Poznata priča: Merkelova oblikuje Klička za glavnog opozicionara Ukrajine

Poznata priča: Merkelova oblikuje Klička za glavnog opozicionara Ukrajine

“Kličko važi za nosioca nade za približavanje Ukrajine EU, ali mu, prema procenama posmatrača, u ovom momentu još nedostaje retorička rutina i političko iskustvo za jednu predsjedničku izbornu kampanju”, prenosi ovaj magazin, prema čijim saznanjima je planirano da Kličko pri sledećem sastanku EVP u Briselu, sredinom decembra, dobije priliku da nastupi, kao i da se susretne s Merkelovom.

Pri tom bi trebalo da bude tom prilikom bude održan i jedan zajednički javni nastup, prenosi magazin.

Parlaleno s tim Kličkova partija “Udar” dobija logističku podršku EVP i Fondacije Konrad Adenauer, između ostalog, kroz školovanje “Udar” parlamentaraca i njihovih saradnika, navodi ovaj magazin i dodaje da su se spoljnopolitički savjetnik Merkelove Kristof Hojzgen, šef kancelarske službe Ronald Pofala i odlazeći šef diplomatije Gvido Vestervele susreli sa Kličkom i dali mu podršku.

Sam Vestervele je u pratnji Klička prošle sedmice u Kijevu posjetio demonstracije pristalica evrointegracija Ukrajine.

Vestervele, koji se u Kijevu susreo sa predstavnicima ukrajinske opozicije i u pratnju Klička posjetio demonstrante, odbacio je ruske kritike o mješanju u unutrašnje poslove trećih zemalja.

“Mi, Evropljani, ne dopuštamo da nam propisuju kako ćemo se jedni prema drugima odnositi….”, rekao je odlazeći šef njemačke diplomatije na Trgu nezavisnosti u Kijevu, prenijeli su njemački mediji.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je, naime, prebacio Zapadu miješanje u ukrajinske poslove, a sam Vestervele je u jednom intervjuu njemačkoj televiziji ARD pokazao impresioniranost snagom i angažmanom ukrajinskih opozicionara, okupljenih noćima u hladnoj zimi.

“Tamo kuca srce Evrope”, rekao je Vestervele, koji se u Kijevu nalazi na sednici OEBS-a i koji je svojom posjetom demonstrantima, kako je rekao, želio da pošalje signal za to da je Ukrajina dobrodošla u Evropu i da Evropljanima nije svejedno kakva je sudbina te zemlje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender