25. 10. 2021.

Vlada Srpske: Poboljšane specijalne i paralelne veze sa Srbijom

U okviru odgovornosti Ministarstva saobraćaja i veza Srpske pokrenuta su tri projekta – potpisan je ugovor o realizaciji više kredita za podizanje tehničke ispravnosti vozila “Željeznica Srpske”, realizovan je prvi avio-let na relaciji Beograd – Banjaluka i potpisan protokol o izgradnji mosta kod Bratunca.

U okviru Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske dogovoreni su projekti “Južni tok” i “Srednja Drina”, dok je Ministarstvo finansija Srpske sa resornim ministarstvom Srbije pokrenulo saradnju u oblasti osiguranja, a imenovane su i delegacije za vođenje pregovora o modalitetima saradnje, navode “Nezavisne novine”.

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske sa resornim ministarstvima Srbije pokrenulo je projekat “Podrinje” u kojem je obuhvaćeno po 14 opština iz Srpke i Srbije, a u okviru platforme o izgradnji infrastrukture, poljoprivrede, turizma, energetike, zaštite životne sredine uključen je veći broj ministarstava.

U okviru projekta “Dositej” resorna ministarstva realizovala su prvu fazu elektronskog učenja, potpisan je i memorandum za realizaciju druge faze ovog projekta, a više stotina učionica u Srpskoj je opremljeno sa više od hiljadu računara.

U vezi sporta, resorna ministarstva Srpske i Srbije realizovala su više konferencija, studentskih posjeta, seminara, javnih tribina, dok je Ministarstvo nauke i tehnologije Srpske sa Srbijom pokrenulo projekat “Andrićev institut”.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske pokrenuli su više projekata školovanja i obuke kadrova u institucijama Srbije.

Prema ranijoj najavi, zajednička sjednica dvije Vlade trebalo bi da bude održana 16. decembra u Banjaluci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender