20. 10. 2021.
Amerikanci najnezadovoljniji svojim poslom

Amerikanci najnezadovoljniji svojim poslom

Amerikanci najnezadovoljniji svojim poslom

Anketa u kojoj je učestvovalo 8.000 zaposlenih iz SAD, Kanade, Indije i EU pokazala je da 15 odsto zaposlenih Amerikanaca mrzi svoj posao, a Kanađana tek sedam odsto, prenio je portal Monster.com.

Najsrećniji su na svom poslu Kanađani; njih 64 odsto je zadovoljno onim što radi, a iza njih (sa 57 odsto) su Holanđani od kojih tek sedam odsto mrzi svoj posao.

Većina Njemaca, 57 odsto njih, neutralna je u odnosu na posao koji obavlja – niti ga vole niti ga mrze.

Ovakavi rezultati ne treba da iznenade ako se zna da Amerikanci imaju kraći godišnji odmor od Evropljana, kao i da američke firme pokušavaju da sa što manje radne snage urade što veći obim posla, navodi se u studiji.

Njemačka, četvrta ekonomija svijeta sa 35-očasovnom radnom nedjeljom, ne ubraja se u zemlje sa najzadovoljnijim zaposlenima. Samo 34 odsto Njemaca voli svoj posao, a 10 odsto njih je izjavilo da mrzi ono što trenutno radi.

Zaposleni Francuzi, koji imaju takođe 35-očasovnu radnu nedjelju, u 43 odsto slučaja je izjavilo da vole svoj posao, a devet odsto da mrzi svoje radno mjesto.

Britanci, koji su na petom mjestu ove liste, u 46 odsto slučajeva vole to što trenutno rade, nasuprot 12 odsto onih koji mrzi svoj posao.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender