25. 10. 2021.
SDS nije izdao nacionalne interese Srpske

Bosić: Dodik slagao, protiv Šarovića se ne vodi istraga

Povodom javnih optužbi Milorada Dodika da je Mirko Šarović naručio ubistvo Riste Jugovića, Srpska demokratska stranka (SDS) je tražila i dobila dokument od Tužilaštva BiH da se protiv njega ne vodi nikakva krivična istraga.

“Ovo razotkriva čitavu igru Milorada Dodika, nedostojnog predsjednika RS, od kojeg se ne očekuje da lažno optužuje ljude i nanosi štetu pojedincima u RS”, rekao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić na pres-konferenciji u Banjaluci.

Bosić kaže da je Dodikov potez skandolozan čin, te da bi se on nakon ovoga trebao povući s funkcije.

“To je i znak da je zavladala panika u SNSD-u i da Dodik neće birati sredstva da ostane na vlasti”, rekao je lider SDS-a.

Mirko Šarović je na ovoj pres-konferenciji rekao da je bio prinuđen da se obrati Tužilaštvu BiH kako bi se odbranio od kleveta Milorada Dodika.

Potvrdio je da će u ovom slučaju koristiti i sva pravna sredstva u svoju zaštitu, jer je i njemu i njegovoj porodici nanijeta velika šteta.

Predsjednik RS Milorad Dodik je 27. novembra, na jednoj lokalnoj televiziji u Istočnom Sarajevu, iznio tvrdnju da je Mirko Šarović, kako je ustvrdio, naručio ubistvo generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva “Jahorina” Riste Jugovića 2002. godine na Palama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender