25. 10. 2021.
Dodik i Kejsi: Do kraja godine se dogovoriti o Sejdiću i Finciju

Dodik i Kejsi: Do kraja godine se dogovoriti o Sejdiću i Finciju

Dodik: Učiniti sve da se uspostavi novi sistem naknada i primanja u zdravstvu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će biti učinjeno sve kako bi se uspostavio novi sistem naknada i primanja u zdravstvu Srpske.
“Taj zadatak imaće ministar /zdravlja i socijalne zaštite Dragan/ Bogdanić, jer pojedini direktori domova zdravlja imaju veće plate nego najviši funkcioneri Srpske”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da se u zdravstvenom sistemu mora pojačati odgovornost svih koji u njemu rade.

Na pitanje da prokomentariše policijsku akciju “Loto”, Dodik je rekao da policija i pravosuđe imaju njegovu podršku u borbi protiv kriminala i korupcije.

Dodik je istakao da je neophodna borba protiv svih vidova zloupotreba i da je činjenica da je dio ljekara za novac izdavao lažna uvjerenja, na osnovu kojih su ostvarivane penzije.

On je kao primjer naveo da su na bazi nalaza o posttraumatskom sindromu, koji je izdavao bošnjački ljekar u Mostaru, dobijane privremene penzije.

“Posljednja dešavanja su jedno uobičajeno stanje u sistemu. Niko nije uhapšen, a nadležne institucije treba da rade svoj posao”, poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović razgovarali su danas u Banjaluci sa ministrom Bogdanićem, direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja Darkom Tomašem i vršiocem dužnosti direktora banjalučkog Kliničkog centra Duškom Račićem o stanju u zdravstvu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender