28. 10. 2021.
Donji Milanovac: 4 zaposlena, 105 mobilnih telefona, račun 800.000 dinara?!

Donji Milanovac: 4 zaposlena, 105 mobilnih telefona, račun 800.000 dinara?!

Evropska komisija: Dozvola za mobilne telefone u avio-saobraćaju

Putnici u ervopskim avionima moći će da koriste mobilne telefone u svim fazama leta, a u 2014. godini će ih moći konektovati na mrežu, ali samo za tihu upotrebu, saopštila je u ponedjeljak Evropska komisija.

“Danas prelazimo na prvu fazu ublažavanja propisa o korištenju elektronskih dispozitiva u avionima u potpunoj sigurnosti tokom svih faza letenja, od polijetanja do slijetanja”, izjavio je povjerenik za saobraćaj Sim Kalas.

“Sljedeća etapa će biti konektovanje na mrežu. U toku naredne godine, mislimo objaviti nove orijentacije Evropske unije o korištenju aparata konektovanih u avionima u EU”, kazao je on.

Sim Kalas je najavio za februar 2014. godine ukidanje nekih restrikcija na unošenje tečnosti uvedenih iz sigurnosnih razloga.

“Biti konektovan za vrijeme puta je želja svih, ali prioritet je sigurnost. Ako pilot aviona naredi gašenje mobitela i tableta mora se poslušati”, kazao je Kalas. “Treba poštovati tišinu. Nema govora o privatnim razgovorima. Biće dozvoljene poruke i elektronska pošta i ništa drugo.”

Evropska agencija za vazdušnu bezbjednost odobrila je u novembru korištenje elektronskih aparata u avionima u svim fazama leta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender