19. 10. 2021.
Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je namješten? (VIDEO)

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je namješten? (VIDEO)

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je namješten? (VIDEO)

Ni pet dana nije moglo da prođe o prvim teorijama zavjere da li je žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Brazilu namješten. Prvo šuškanje o tome se čulo ni manje ni više nego u zemlji svjetskih prvaka Španiji, ali i vječitog favorita – u Argentini.

Da krenemo od brazilskih susjeda, čija je reprezentacija u grupi F s Iranom, Nigerijom i Bosnom i Hercegovinom. Naime, Argentina će gotovo sve mečeve u grupi igrati u gradovima koji su u blizini otadžbine.

“Gaučosi” će prvi meč igrati u blizini Rio de Žaneira, potom u Belo Horizonteu, i na kraju Porto Alegreu. Ukoliko se plasiraju u polufinale, Argentinci će igrati ponovo u Belo Horizonteu.

“Sve ovo je bilo mjesecima planirano”, navodi su medija iz Južne Afrike, koji su potom pojašnjeni u Argentini.

01

Tom pisanju doprinos daje i argentinski “La Nacion”, koji ističe da iza predsjednika FIFA Sepa Blatera važnu ulogu ima potpredsjednik Hulio Grondona, koji je od 1979. godine i prvi čovjek Fudbalskog saveza Argentine. Grondonu su pratile kontroverze i skandali, podsjećaju mediji.

Drugi sporan momenat stiže iz Španije, gdje je procjenjeno da je generalni sekretar FIFA Džerom Valke “muljao” sa kuglicama.

Na snimku koji kruži internetom ističe se momenat da je voditeljka žrijeba Fernanda Lima otvarala kuglice sa papirićima na kojoj su pozicije u grupi i da se tom prilikom sve jasno vidjelo u njenim rukama. To nije bio slučaj kod Valkea.

Nisu samo strani mediji mišljenja da je žrijeb namješten. U to uopšte ne sumnja “kralj balkanskih fudbalskih namještaljki” Velibor Džarovski. A vi?

/Telegraf/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender