19. 10. 2021.
15 žrtava nevremena u SAD

15 žrtava nevremena u SAD

15 žrtava nevremena u SAD

Spasioci su, u međuvremenu, uspjeli da pronađu žive članove šestočlane porodice, koja je u ponedjeljak popodne nestala u sniježnoj mećavi u sjeverozapadnom dijelu Nevade.

CNN je ranije javio da su nestali Džejms Glanton (34) i Kristina Mekinti (25) zajedno sa dvoje Glantonove djece i dvoje nećaka Mekintijeve. Deva imaju između tri i 10 godina.

sad 2

Porodica sa četvoro djece nestala je u okrugu Peršing, 150 kilometara od grada Rino, kada je džipom krenula u planinu, a specijalni timovi, sa više od 200 ljudi, praćeni helikopterima pokušavali su da ih pronadju.

Nakon 48 sati potrage, nadjeni su Džejms Glanton (34), njegova djevojka Kristina Mekinti (25) i četvoro djece, starosti od tri do 10 godina i svi su prebačeni u lokalnu bolnicu.

Oluja će konačno napustiti Istočnu obalu večeras, ali živa u termometru se neće popeti iznad nule bar do petka, objavila je meteorološka služba.

Portland, Oregon i Čikago će zahvatiti ledena kiša ove nedelje.

U međuvremenu, aerodromi počinju ponovo da funkcionišu, ali situacija na drumovima je i dalje teška. Danas je otkazano oko 775 letova, što je manje nego prethodnih dana, budući da je juče otkazano 1.900, a u nedjelju 2.800 letova.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender