25. 10. 2021.
I Eštonova protestovala u Kijevu

I Eštonova protestovala u Kijevu

I Eštonova protestovala u Kijevu

Dok hiljade demonstranata i dalje prkose zimi protestujući protiv Janukovičevog odbacivanja dogovora sa EU pod pritiskom Rusije, ukrajinski predsjednik je razgovarao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton u Kijevu, javio je AFP.

“Sastanak sa predsjednikom Janukovičem bio je konstruktivan, diskutovano je o svim važnim pitanjima”, navela je na svom nalogu na Tviteru portparolka Eštonove, Maja Kocijančič.

Ona je dodala da je sastanak trajao tri i po sata, ali nije navela druge detalje, prenosi AFP.

U znak podrške proevropskim demonstrantima, Eštonova je kasnije posjetila središte protesta na Trgu nezavisnosti u Kijevu, gdje su je demonstranti dočekali povicima “Evropa”, javio je dopisnik AFP-a.

Ranije danas Janukovič se sastao sa tri prethodna ukrajinska predsjednika Leonidom Kravčukom, Leonidom Kučmom i Viktorom Juščenkom.

Sastanak sa bivšim predsjednicima, kako se stekao utisak, nije donio trenutni napredak u rješenju krize, a Janukovič je izrekao oštro upozorenje demonstrantima, navodi AFP.

“Pozivi na revoluciju predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbjednost”, rekao je on u izjavi koju je prenijela državna televizija.

“Želim da ova mračna stranica bude okrenuta i da se više nikada ne dozvoli da se to ponovi”, kazao je Janukovič.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender