25. 10. 2021.
U toku akcija “Grom”: Po nalogu Vučića hapšenje više stotina narkodilera!

U toku akcija “Grom”: Po nalogu Vučića hapšenje više stotina narkodilera!

Srbija: Akcija “Grom” još traje

Dolovčeva je istakla da je, između ostalog, zaplijenjeno sedam kilograma heroina i pet kilograma kokaina.

“Otkrivena je jedna laboratorija za proizvodnju droge, a zaplenjeno je 27 pištolja, 16 pušaka, jedan puškomitraljez, četiri bombe i 525 grama plastičnog eksploziva”, rekla je Dolovčeva na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ona je ocijenila da povjerljive informacije iz ove operacije nisu mogle da “procure” u javnost kako bi eventualno “veliki igrači” izbjegli hapšenje, navodeći da su krivične prijave podnesene protiv 180 ljudi i da se očekuje da će prijave biti podnesene protiv još oko 100 osumnjičenih za trgovinu drogom.

Dolovčeva je istakla da je akcija “Grom” provedena na osnovu odluke Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti na teritoriji cijele Srbije, kako protiv pojedinaca, tako i protiv grupa, prenose beogradski mediji.

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković ocijenio je da su policija i tužilaštvo dobro radili, te očekuje da sada i sudovi obave svoj dio posla.

Selaković, koji je i član Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti, rekao je da je ključnu ulogu u toj akciji imao Biro, podsjetivši da je akciju inicirao prvi potpredsjednik Vlade Srbije i šef Biroa Aleksandar Vučić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender