28. 10. 2021.
Trebinjе: Pijani vojnici napali osoblje Hitne pomoći

Trebinjе: Pijani vojnici napali osoblje Hitne pomoći

Trebinjе: Pijani vojnici napali osoblje Hitne pomoći

U CJB Trebinje su potvrdili da su zaprimili prijavu da su tri lica u uniformama verbalno vređala radnike te medicinske ustanove, ali kako Press RS nezvanično saznaje, u Hitnoj pomoći je bilo i fizičkog kontakta, u vidu nagurivanja.

U CJB Trebinje navode da su u ponedeljak oko 20.30 časova evidentirali narušavanje javnog reda i mira u Hitnoj pomoći i da će više informacija biti poznato nakon obrade slučaja.

Prema informacijama do kojih je došao Press RS, trojica pripadnika OS BiH, iz Trebinja, Bileće i Nevesinja, u ponedeljak su konzumirali alkohol na benzinskoj pumpi na izlazu iz Trebinja, a kada je jednom od njih pozlilo, pozvali su Hitnu pomoć.

Prema rečima svedoka, pijani vojnici su, po dolasku ekipe Hitne pomoći na pumpu, počeli da vređaju medicinsko osoblje koje je došlo da interveniše, a potom su sa izgredima nastavili i u Domu zdravlja, gde su se čak nagurivali sa medicinarima.

– Sva tri vojnika bila su vidno pijana, a samo iz njima poznatih razloga počeli su da vređaju dežurnog lekara i njegove pomoćnike. Bilo je i fizičkog kontakta, vojnici su se nagurivali sa medicinskim osobljem, ali, na sreću, nije došlo do većeg incidenta – rekao je jedan od svedoka iz DZ Trebinje, koji nije želeo da mu objavimo identitet.

Više informacija pokušali smo da dobijemo od dežurnog lekara Hitne pomoći, ali nam je tamo rečeno da će Dom zdravlja Trebinje izdati zvanično saopštenje zbog učestalih napada na njihovo osoblje.

– Dežurni lekari i medicinsko osoblje često su na meti napada raznih lica u noćnim časovima, da li se radi o osobama koje su pod dejstvom alkohola, droge, ili u afektu. Nažalost, trebinjska Hitna pomoć je jedina koja nema obezbeđenje, niti video-nadzor. Da stvar bude gora, već nekoliko godina nemamo ni načelnika Hitne pomoći koji bi rešavao sve probleme sa kojim se suočavamo. Menadžment Doma zdravlja konačno treba da nešto preduzme, inače bi posledice mogle da budu katastrofalne – naveli su u trebinjskoj Hitnoj pomoći, dodajući da svaka njihova intervencija posle 24 časa nosi veliki rizik.

(Press RS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender