25. 10. 2021.
Za srpsku državnu televiziju Kosovo je nezavisna država

Za srpsku državnu televiziju Kosovo je nezavisna država

Za srpsku državnu televiziju Kosovo je nezavisna država

Zvuči nevjerovatno, ali javni servis je prikazao latiniču kartu tzv. Jugoistočne Evrope na kojoj je Kosovo potpisano i omeđeno granicama kakve važe za suverene države.

Lako bi se moglo pomisliti da je u pitanju namjerna fotomontaža, kojoj je cilj da blati nacionalnu rtv-kuću Srbije, da taj prilog sa tom i takvom kartom nije zaista moguće vidjeti u videu na zvaničnoj stranici Radio-televizije Srbije.

Ovom prilikom se ponovo pokazuje da su temelji Srbije i srpskog naroda najtruliji u Beogradu, preciznije u umovima intelektualne i političke elite koja je metastazirala iz postsocijalizma u glavnu prepreku ozdravljenja Srbije i Srba u cjelini.

Ni jedan javni servis u okruženju ne bi emitovao sadržaj koji se kosi sa zvaničnom državnom politikom, a i ako bi se desilo nešto slično u formi nenamjerne greške iz neznanja, urednik ili novinar koji bi to dopustio, snosio bi posljedice u vidu otkaza.

RTRS, sa druge strane, još uvijek emituje gotovo isključivo latinične titlove stranih filmova i serija, ali teško da nekome pada na pamet da Brčko isključi sa karte Republike Srpske, bez obzira što su to aktuelni nosioci političke vlasti kapitulantski potpisali i Brčko predali već odavno.

Biće da umove u Beogradu treba dobrano provjetriti i nepremostivo trule pokloniti Prištini ili Zagrebu, kojima svejedno naginju u klasičnom primjeru samounižavanja. Jedini je problem što ti Beograđani koji to čine, samoupljuvavanjem najčešće ne ugrožavaju sebe, već upravo nas u Republici Srpskoj ili naše sunarodnike u Vukovaru ili Kosovskoj Mitrovici.

Kad ćemo se složiti da je neko prevršio svaku mjeru?

(Frontal.RS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender