28. 10. 2021.
Zgradu federalne vlade opet gađali jajima

Zgradu federalne vlade opet gađali jajima

Zgradu federalne vlade opet gađali jajima

Pejić je rekao da će Udruženje sačekati rezultate sutrašnje sjednice Vlade FBiH, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

“Kolegijum Udruženja odlučio je da se uzdržimo do sutra, kada će biti održana sjednica Vlade FBiH, nakon koje ćemo, u znak protesta, zasuti jajima sve ministre, ako se ne donesu konkretne mjere u interesu poljoprivrednika”, rekao je Pejić.

Udruženje poljoprivrednika u BiH saopštilo je danas da premijer Federacije BiH Nermin Nikšić poseže za “očajničkim potezima” i vrši pritisak na inspekcijske uprave od kojih traži da u istom danu izvrše inspekcijski nadzor nad Pejićevim preduzećem.

Nikšić je 9. decembra uputio otvoreno pismo Udruženju u kojem je istakao da se trenutno u trezoru nalazi 38.000 KM unesenih, a neisplaćenih podsticaja za mlijeko, dok bilo koje druge poljoprivredne proizvodnje resorno ministarstvo nije ni unijelo, tako da nisu ni mogle biti isplaćene.

Pejić je demantovao navode iz Nikšićevog otvorenog pisma, ocjenjujući da federalni premijer pokušava da obmane poljoprivrednike i javnost.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender