19. 10. 2021.

Jovičić posjetio Graničnu policiju BiH

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić i direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić zaključili su da će i u budućnosti Granična policija i MUP Srpske biti u funkciji povećanja bezbjednosti građana i njihove imovine.

Jovičić je, tokom posjete Graničnoj policiji BiH u Sarajevu, istakao značaj potpisivanja Memoranduma o službenoj saradnji i stručnoj pomoći u uspostavljanju elektronskog vođenja evidencija u oblasti djelatnosti potraživanja.

On je naglasio da se ovim memorandumom ostvaruje zajednički cilj – da se nadležnim organima gonjenja privedu sva lica koja po bilo kom osnovu izbjegavaju suočavanje za zakonom, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Uzimajući u obzir da se gotovo dvije trećine granice koju kontroliše Granična policija BiH administrativno nalazi na teritoriju Republike Srpske, Dumančić je istakao da saradnja sa MUP-om Srpske predstavlja jedan od prioriteta u radu ove policijske agencije.

“Granična policija je ove godine, postupajući po potragama, potjernicama i objavama o nestalim, zaprimljenim od MUP-a Srpske i sudova na teritoriji Republike Srpske, identifikovala i lišila slobode 129 lica”, rekao je Dumančić.

On kaže da razmjena informacija i ažurnost podataka na području djelatnosti potraživanja i dalje predstavlja zajednički zadatak, te ističe da je tokom ove godine MUP-u Srpske ustupljeno 350 predmeta koji nisu u nadležnosti Granične policije BiH.

Jovičić i Dumančić sagledali su i iskustva iz zajedničkih operativnih akcija u ovoj godini – “Skela”, “Pauk”, “Una”, “Loka”, “Bald”, “Evropa 2013”, “Bijeli Merkur”, te najavili da će zajednički izazovi u narednom periodu biti razmjena informacija prikupljenih u slučaju otkrivanja ilegalnih migranata na teritoriji BiH, odnosno Srpske, kao i suzbijanje svih pojavnih oblika kriminaliteta, kako na operativnom, tako i na strateškom nivou.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender