25. 10. 2021.
Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je namješten? (VIDEO)

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je namješten? (VIDEO)

Nove optužbe da je žrijeb za SP namješten

Popularni lokalni magazin Semana napravio je trominutni video o tome “kako je namješten žrijeb Svjetskog prvenstva”.

Ovaj magazin sve potkrepljuje porukama sa tviter profila “@FraudeMundial14” na kojem je prije žrijeba objavljeno da će u grupi igrati Argentina, Nigerija, Iran i BiH.

Јedan od tvitova sa tog profila je: “Ponosno ističemo da je sport koji je toliko čist, predmet manipulacije internacionalne organizacije koja radi isključivo na svojim ekonomskim interesima. Ne želimo da Svjetsko prvenstvo bude bez uzbuđenja i euforije.

Ipak, ako se ova korumpirana manipulacija nastavi, razmislićemo o svojoj obavezi da objavimo ime pobjednika takmičenja, koga je već odredio Blater i njegova kompanija iz Švajcarske”, piše na ovom tviter profilu.

“S druge strane, naša namjera nije da uništimo dramatičnos žrijeba grupa Svjetskog prvenstva. S tim na umu, objavili smo samo u kojoj će grupi igrati Argentina. Neka počne”, navodi se na pomenutom tviter profilu prije početka žrijeba u Brazilu.

Uz nezaobilaznu temu iz kultne serije “Dosije X”, video ima naziv “Istina o žrijebu SP 2014”.

Prevod videa:

“Žrijeb počinje, i Brazil je u Grupi 1. To je jedina kugla koju je Kafu otvorio. Od druge kugle otvara ih DŽerom Valke, otvara plavi papir sa FIFA kuglom, ali brzo ga sklanja kao i papir sa imenom zemlje. Papir uvijek dolazi ispod pulta. Uradio je isto sa svim kuglama u žrijebu. Pogledajte razliku kako kuglice pokazuje Fernanda Lima. Ona ih otvara i papir pokazuje na desnoj strani. Naizmjenično biraju pozicije u grupi, kako ne bi bili toliko očigledni”.

“Pomjeranje je veoma očigledno sa kuglom Čilea. Valke je otvara, odmotava papir, spušta ruke i uzima drugi. Obratite pažnju da kada Fernanda Lima pokazuje papir, i kada ga odlaže, jedno od njih ga odmah ponovo smota. Kada ga DŽerom Valke pokazuje, nema motanja. Ovo pokazuje da papiri nisu oni koji su smotani u kuglama. To dokazuje da je žrijeb namješten”.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender