19. 10. 2021.

Putin: Rusija nikome ništa ne diktira

– Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da Rusija ne teži statusu supersile i da “ne uči bilo koga kako treba da živi”.
“Mi ne težimo tome da nas nazivaju nekom vrstom supersile, što se shvata kao ambicija prema globalnoj i regionalnoj hegemoniji”, rekao je Putin u godišnjem govoru o stanju nacije pred oba doma parlamenta.

On je izrazio nadu da će Ukrajina naći političko rješenje za sadašnju krizu.

“Nadam se da će sve političke snage u toj zemlji postići sporazum koji je u interesu ukrajinskog naroda i da će pronaći rješenje za sve nagomilane probleme”, naglasio je Putin.

Ruski predsjednik rekao je da Moskva nikome ništa ne diktira, ali da je spremna da se založi za projekte integracije sa Ukrajinom, ako Kijev to želi, prenio je Itar tas.

Putin je u govoru podržao pronalaženje rješenja za iransko nuklearno pitanje, jer bi to, kako smatra, garantovalo bezbjednost svih zemalja, uključujući Izrael.

On je pozvao na pooštravanje kontrole razloga za posjetu Ruskoj Federaciji koje navode strani državljani i da se razjasni situacija u vezi sa strancima koji već borave u Rusiji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender