19. 10. 2021.
Banjaluka nema para za naknade savjetima MZ

Banjaluka nema para za naknade savjetima MZ

Banjaluka nema para za naknade savjetima MZ

Takođe, novca nema ni za izbore koji je trebalo da budu održani još u martu ove godine.

Podsjećamo, ranije za rad u savjetu MZ predsjednik je dobijao 110 KM, zamjenik 80, a članovi savjeta po 70 KM na mjesečnom nivou.

U Administrativnoj službi grada (ASBL) su podsjetili kako naknade nisu predstavljale zakonsku obavezu, pa s obzirom na nedostatak sredstava ona ni u narednoj godini neće biti isplaćivana.

“Preporuka revizora je da se iz budžeta finansiraju samo zakonske obaveze”, pojasnio je Milenko Šajić, portparol ASBL.

U Savjetu MZ Petrićevac smatraju kako je ukidanjem naknada rad savjeta sveden na volonterski, a koji u vremenu krize nije jeftin.

“Nedostatak naknada neće ugroziti rad našeg savjeta, ali mislimo da će neki drugi savjeti zbog ovoga mnogo manje raditi”, poručili su iz Petrićevca.

Nezadovoljstvo ne kriju ni u Savjetu MZ Česma, gdje su rekli kako se ukidanje naknada već odrazilo na rad kako njihovog, tako i drugih savjeta.

“Pojedini članovi neće da rade, a drugi se prave da rade”, kazao je Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, i dodao kako je naknadom mogao pokriti tek dio troškova.

Nebojša Matić, predsjednik Savjeta MZ Lauš 1, ocjenjuje kako je ukidanje naknada donijelo i neke pozitivne stvari jer je interesovanje onih članova koji su zbog nje radili, a ne zbog zajednice, opalo.

Promjene

U toku decembra u pojedinim savjetima došlo je do promjena u članstvu, a u MZ Starčevica i u Kuljanima izabrani su novi predsjednici savjeta.

Novi predsjednik Savjeta MZ Starčevica je Đorđe Knežević, a na mjesto predsjednika u Kuljanima izabran je Bojan Kovačević.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender