28. 10. 2021.

Počela akcija “Јedan građanin-jedan hljeb”

Italijani su uveli “uslovnu kafu”, Slovenci “varivo za kasnije”, u Srbiji postoji “solidarna klopica”. U Banjaluci – “Јedan građanin-jedan hljeb”.

“Јedan građanin – jedan hljeb”- akcija je koju je od ponedjeljka pokrenulo humanitarno udruženje “Sveti đakon Avakum”. Riječ je o akciji u kojoj Banjalučani direktno pomažu onim najsiromašnijim, kojima je i hljeb luksuz. Sve što treba da uradite je da pri kupovini hljeba, ili peciva platite za još jednu veknu, koju će prodavac ostaviti sa strane i dati onome ko ne bude imao para.

“Želimo da doniramo hljeb socijalno ugroženim porodicama, tako da svaki građanin na lokacijama u Ulicama Petra Preradovića br. 12 u Novoj Varoši i Milana Tepića 24 kod Poliklinike, mogu da uplate jedan hljeb za socijalno ugrožene porodice”, kaže Vladimir Sukara, član Udruženja “Sveti đakon Avukum”.

Ipak, ukoliko potrebe za hljebom budu veće od uplaćene količine, u Udruženju kažu da se niko neće vratiti kući prazne vrećice.

Na pomenutim lokacijama,svakog dana od 7 do 22 časa, možete preuzeti hljeb, a sudeći po dosadašnjem odzivu građana, akcija ima budućnost, a naši sugrađani veliko srce.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender