25. 10. 2021.
Na Univerzitetu u Banjaluci promovisano 26 doktora nauka

Na Univerzitetu u Banjaluci promovisano 26 doktora nauka

Na Univerzitetu u Banjaluci promovisano 26 doktora nauka

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić rekao je Srni da i ova promocija ima za rezultat obogaćivanje akademske zajednice, visokoškolskih i istraživačkih ustanova novim kadrovima, od kojih se očekuje da ono što su istraživali kroz svoje disertacije i što će istraživati kroz nove projekte bude u funkciji razvoja.

“Novih 26 doktora nauka za Republiku Srpsku znači jačanje naučnih kapaciteta, odnosno novih izvorišta za istraživanje u svim oblastima koja bi trebalo da rezultiraju prosperitetom Srpske”, istakao je Stanić.

On je ocijenio da je Univerzitet u Banjaluci najkvalitetniji u Srpskoj i da ima najveću odgovornost da akademska zajednica bude u funkciji razvoja Republike.

Rektor banjalučkog Univerziteta Stanko Stanić promovisao je danas doktora nauka iz etnomuzikologije Dragicu Panić-Kašanski, doktora tehničkih nauka iz oblasti građevinarstva LJiljanu Marković-Milić, doktore ekonomskih nauka Branka Baroša i Gorana Dostića, te doktora elektrotehničkih nauka Igora Krčmara.

Promovisani su i doktori medicinskih nauka Mirjana Gnjatić, Lana Nežić, Milorad Grujičić i Milorad Živković, doktor stomatoloških nauka Olivera Dolić, doktori poljoprivrednih nauka Sretenka Marković, Besim Salkić, Gordana Rokvić i Tatjana Jovanović-Cvetković i doktori pravnih nauka Kata Senjak i Zoran Vasiljević.

Promovisani su i doktor tehničkih nauka iz oblasti hemijske tehnologije Zoran Petrović, doktor socioloških nauka Ranka Perić-Romić, doktori nauka socijalnog rada Azem Poljić i Dragana Šćepović, doktor književnih nauka Dijana Tica, doktori istorijskih nauka Milorad Vukanović, Dragiša Vasić, Dušan Ranđelović i Aranđel Smiljanić, te doktor pedagoških nauka Nebojša Macanović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender