19. 10. 2021.
Obilježen 17. rođendan AGF-a

Obilježen 17. rođendan AGF-a

Obilježen 17. rođendan AGF-a

Milenko Stanković, dekan AGF-a, naglasio je da je ponosan jer 17. godišnjicu proslavljaju s impozantnim rezultatima, uprkos teškim i kompleksnim vremenima.

“Naš fakultet jedan je od rijetkih koji se brine za svoje studente i obezbjeđuje im zapošljavanje”, naveo je Stanković, ističući da im je cilj da studente zaposle tako da iz Banjaluke odnosno RS rade za Evropu.

Tokom svečanosti posebna priznanja uručena su, između ostalih, i Arieu Livneu, šefu Predstavništva RS u Izraelu, te Srebrenki Golić, ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, koja je kazala da je Ministarstvo prepoznalo značaj visokoškolskih institucija u RS.

“Mi smo prošle godine zaključili ugovor s Arhitektonsko-građevinskim fakultetom, zajedno s našim Institutom za ispitivanje materijala i konstrukciju RS, a plod tog ugovora je stvaranje konekcije između teorije i prakse za studente ovog studijskog programa”, navela je Golićeva.

Kako je istakla, dva najbolja studenta građevine već su pronašla zaposlenje u Institutu za ispitivanje materijala i konstrukciju RS.

Tijana Guzijan, koja je diplomirala na Arhitektonsko-građevinskog fakulteta, a kojoj je diploma uručena u petak, kazala je da je stekla dobru podlogu za master studije, koje je upisala u Austriji.

“Iza mene je mnogo truda, neprespavanih noći, a imam još dvije godine školovanja pred sobom”, navela je ona.

Izvor: Nezavisne.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender