28. 10. 2021.
Egzotična Azija mamac za igrače

Egzotična Azija mamac za igrače

Egzotična Azija mamac za igrače

Boravio sam na Bruneju, koji je mala država sa nešto više od 400.000 stanovnika i nalazi se na ostrvu Borneo između Malezije i Indonezije. Moj budući klub godinama je igrao u ligi Malezije, a od prije nekoliko sezona igra u Premijer ligi Singapura. Zadovoljio sam čelnike kluba i sa njima potpisao predugovor. Po njemu bi u DPMM-u trebalo da ostanem sljedeću sezonu, a onda ćemo ponovo pregovarati – naglasio je Raspudić.

On se poslije probe vratio u Banjaluku, a put Bruneja trebalo bi da krene poslije novogodišnjih praznika.

– Sljedećih dana čekam da mi se rezerviše karta i negdje odmah poslije Nove godine trebalo bi da krenem put Azije, jer je početak priprema dogovoren za 10. januar. Sezona počinje sredinom februara i traje do novembra – istakao je Raspudić.

Svom bivšem klubu Borcu je poželio mnogo sreće u nastavku sezone.

– Sa dva ili tri pojačanja, ali i sa boljom finansijskom situacijom, “crveno-plavi” mogu visoko. Nadam se da će tako i biti, jer Borac to zaslužuje. Žao mi je što neću biti uz svoj voljeni klub, ali se približava kraj moje karijere i vrijeme je da nešto i zaradim – dodao je Raspudić, koji je već tri godine igrao u Aziji, tačnije u Iranu, u klubovima Traktor Sazi i Petrošimi.

Tako će popularni Boka krenuti stopama velikog broja igrača sa Gradskog stadiona, koji su hljeb zarađivali na najmnogoljudnijem kontinentu, a koji je za mnoge od njih postao i obećani. Bojan Petrić je po odlasku sa Gradskog stadiona igrao za Persatuan Bola Sepak Daerah Kuala Terenganu (PBDKT T-tim) iz Malezije, potom za Šeik Rasel iz Bangladeša.

– Te dvije epizode su završene. Nedavno sam bio na probi u jednom vijetnamskom klubu, ali zbog povrede nisam prošao. Sljedećih dana trebalo bi da potpišem za jedan klub iz Mjanmara – naglasio je Petrić.

Vladimir Karalić igrao je jednu sezonu u Hongkongu za Sun Pegasus, Slaviša Đukanović za iranski Traktor Sazi, Marejnko Mačkić je bio član Saba Bateri iz iste zemlje. Darko Maletić branio je boje Aktobea i Irtiša iz Kazahstana, sadašnji golman Banjalučana Asmir Avdukić iranskog Persepolisa, dok Admir Raščić platu sada zarađuje u Sun Pegasusu iz Hongkonga.

Kovačević

Nekadašnji fudbaler Borca Veselin Kovačević bio je prvi igrač sa Gradskog stadiona koji je zaigrao u Aziji. On je u posljednjoj deceniji prošlog vijeka sa velikim uspjehom nosio dres malezijskog premijerligaša Sabah Fa.

Mrkobrada

Bivši golman “crveno-bijelih” Siniša Mrkobrada 2005. godine nosio je dres vijetnamskog kluba Strata Dong Nai.

– To mi je jedna od najljepših godina u sportskoj karijeri i sada se rado prisjećam tog vremena. Naše utakmice gledalo je između 50.000 i 60.000 ljudi, a plata stranih fudbalera kretala se od 5.000 i 10.000 američkih dolara (tadašnji kurs 1 dolar = 1,8 maraka) i nikada nije kasnila. A koliko je to novca za ondašnje prilike bilo, najbolje pokazuje podatak da je vijetnamski radnik zarađivao mjesečno u prosjeku 50 dolara – naglasio je Mrkobrada.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender