28. 10. 2021.
Osude zbog upada u kuće “Srpske”

Osude zbog upada u kuće “Srpske”

Osude zbog upada u kuće “Srpske”

Članovi specijalne jedinice ROSU kasno sinoć su upali u kuće Slađana Mladenovića i Dragana Maksimovića, sat vremena prije početka mitinga liste “Srpska” uoči ponovljenih lokalnih izbora u opštini Parteš, koji su zakazani za sutra.

“Jasno je da se i ovoga puta radi o maltretiranju i zastrašivanju srpskog stanovništva, pred nedjeljne izbore, o pritiscima koji su pratili cijeli predizborni i izborni proces na Kosovu u posljednjih mjesec i po dana”, navodi se u saopštenju i dodaje da u kućama aktivista “Srpske” nije pronađeno oružje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od Euleksa u KFOR-a da shodno svojim mandatima zaštite Srbe na Kosovu, i izrazila uvjerenje da će i pored “straha i uznemirenosti” mještana Pasjana kandidat “Srpske” Dragan Nikolić pobijediti na izborima za gradonačelnika.

Prema podacima Centralne izborne komisije (CIK) Kosova, Nikolić je pobijedio u drugom krugu izbora za gradonačelnika u Partešu sa 52,92 odsto osvojenih glasova, ali su izbori poništeni 6. decembra zbog incidenata i uništavanja biračkih kutija na tri glasačka mjesta.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender