21. 10. 2021.
Večeras otvaranje “Zimzograda”

Večeras otvaranje “Zimzograda”

Večeras otvaranje “Zimzograda”

“Zimzograd” ima za cilj promociju pozitivnih emocija povezanih sa mnogobrojnim praznicima u periodu održavanja, kažu organizatori.

Kako saznajemo, to je klasični “novogodišnji grad” sa svim sadržajima.

Gradić će činiti drvene kućice sa različitim izlagačima i ponudom. U kućicama će se služiti skuvano vino, biće tu i jedan rakija bar; ko ne voli alkoholna pića moći će popiti čaj, toplu čokoladu, pojesti nešto sa roštilja, probati tople uštipke, itd.

Mališane će obradovati posebna dječija kuća, a najveselije će biti u veseloj kući, koja je zamišljena kao pab u kojem će svake večeri biti organizovane svirke.

Danas je planirana svirka banjalučkog benda “Sunrise”, sutra dolazi “Betty Boom” iz Novog Sada.

U Veseloj kući u srijedu, 18. decembra, nastupiće “The Babe Barbarella” iz Bihaća, a 21. decembra u Veseloj kući zasviraće i Bend Ane Štajdohar iz Beograda.

Beogradski “Makao bend” nastupa 25. i 26. decembra, a četiri dana pred “najluđu noć”, 27. decembra, građani će imati priliku da uživaju u svirci “Akapulko benda”.

Trećeg januarskog dana Banjalučani će da čuju Bojanu Stamenov, a 10. januara nastup “St. Luis benda” iz Beograda. Osim toga, biće tu i tamburaši, di-džejevi i još poneko iznenađenje.

Da “Zimzograd” bude zabavan i najmlađima pobrinuće se Dječija kuća. Stalni stanovnik ove kuće biće Deda Mraz, s kojim će se mališani moći družiti i fotografisati svakog radnog dana od deset do 13 i od 17 do 20 časova.

Prvi “Zimzograd” organizuju i uređuju Agencije MINT i Demofest u saradnji sa Gradom Banjaluka, Turističkom organizacijom Grada Banja Luka i Privrednom komorom Republike Srpske.

“Zimzograd” će biti otvoren do 15.januara 2014. godine.

/Glas Srpske, agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender