16. 10. 2021.
Đoković: Nemamo moć da utičemo na ATP

Đoković: Nemamo moć da utičemo na ATP

Đoković: Nemamo moć da utičemo na ATP

Đoković je posljednjih mjeseci dosta kritikovao rad Asocijacije teniskih profesionalaca, posebno zbog slučaja Viktora Troickog, koji je suspendovan zbog kršenja antidoping pravila.

„Kada je Ivan Ljubičić bio na čelu tog tijela, većinu odluka je donosio poslije konsultacija sa ostalim vrhunskim teniserima“, rekao je Đoković za švajcarski „Blik“.

Federer je već pet godina na čelu Savjeta, ali do sada nije bilo glasnijih kritika oko njegovog rada u Savjetu, posebno zato što je uspio da izdejstvuje povećanje nagradnih fondova, posebno na Gren slem turnirima. Ipak, to se u posljednje vrijeme promijenilo, i švajcarski „Blik“ ističe da kritike na njegov račun i imaju osnova.

„Ljubičić bi uvijek rekao: ’Slušajte, vaš glas je važan. Vi pravite šou, vaše želje su važne i zato imate puno pravo na svoje stavove i mišljenja. Sada nije takav slučaj“, naglasio je Đoković.

Drugi reket svijeta posebno je istakao svoje nezadovoljstvo odnosom igrača i ATP.

„Volio bih da nas ATP više podržava. Međutim, mi, igrači, nemamo energiju da se bavimo tim stvarima. Asocijacija radi dosta dobrih stvari, ali isto tako mnoge moraju da se promjene nabolje. Mi jednostavno nemamo moć da utičemo na ATP“, istakao je Đoković.

Zanimljivo je da je baš zbog neslaganja sa Federerom najbolji teniser svijeta Rafael Nadal napustio Savjet igrača, gdje je bio potpredsjednik. Nadal je tada istakao da Švajcarac nema dovoljno energije da bi se posvetio mjestu predjsednika Savjeta.

/B92, agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender