20. 10. 2021.
Aleksandar Vučić “Ličnost godine”

Aleksandar Vučić “Ličnost godine”

Aleksandar Vučić “Ličnost godine”

U Kristalnoj dvorani Hotela “Bosna” u Banjaluci završena je manifestacija proglašenja ličnosti godine, koju organizuju “Nezavisne novine”.

– Ličnost godine Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

Uz jedno veliko “Hvala”, ne samo u lično ime, nego i u ime građana Srbije, a uvijek je u Banjaluci lako biti iz Srbije, počeo je Vučić svoje obraćanje organizatorima i prisutnim gostima na manifestaciji dodjele priznanja “Ličnost godine 2013”.

A i sa svima drugima imamo i možemo da unapređujemo najbolje moguće odnose. U budućnosti ćemo živjeti ne samo u miru, nego i bolje nego do sada. Zahvalan sam predsjedniku Nikoliću i premijeru Dačiću, jer bez njih dvojice teško da bismo mogli da postignemo sve što smo započeli. Ali, prije svega zahvaljujem se građanima Srbije koji teško zive, ali koji žele da vide da pravda dolazi i do njihovih vrata, da se kriminal ne isplati, a da marljivost i reforme daju rezultate, poručio je Vučić.

Srbija će i dalje biti faktor stabilnosti u regionu, neko ko voli Republiku Srpsku, ali i poštuje ostale, istakao je Aleksandar Vučić. Obećavam narodu u Srbiji i RS, da ćemo mi kao rukovodstva zemlje i entiteta, uvijek naći dovoljno načina da sarađujemo poštujući Dejtonski sporazum i BiH, naći dovoljno načina da ekonomski pomognemo, ali i da poštujemo druge narode u BiH. Јer, kad bismo drugačije gledali, mi Vučići bismo uvijek ostati pola- pola, a ne možete jedno da podijelite.

Nagradu povećujem građanima Srbije, rekao je Vučić.

– Nagrada “Nikola Guzijan” za novinara godine dodijeljena je Goranu Miliću, direktoru vijesti “Al DŽazire” za Balkan.

“Moja nagrada ima posebnu poruku, jer da mi je neko prije 20 godina rekao da ću kao direktor “Al DŽazire” dobiti ovu nagradu u Banjaluci, rekao bih mu da nije nomalan”, poručio je u duhovitom stilu Milić.

– Privrednik godine je generalni direktor Telekomunikacija Srpske Goran Vlaović

– Nagrada “Јelena Trikić” za podvig godine dodijeljena je sedmogodišnjem dječaku Gojku Đuriću iz sela LJeljenča kod Bijeljine, koji se sam brine o bolesnom ocu i domaćinstvu

– Najbolji ministar u Vladi Srpske Radislav Јovičić, ministar unutrašnjih poslova

– Najbolji ministar u FBiH Damir Mašić, ministar nauke i obrazovanja

Manifestacija “Izbor ličnost godine”, koju organizuje banjalučki dnevni list “Nezavisne novine”, stekla je prepoznatljiv imidž poslije 11 godina, a doprinos visokoj reputaciji dale su poznate i priznate ličnosti, izjavila je glavni i odgovorni urednik “Nezavisnih novina”, Borjana Radmanović Petrović.

“U nastojanju da što aktivnije promovišu vrijednosti pojedinaca, grupa, zajednica i ustanova, koje u društvenom životu praktikuju i unapređuju profesionalne standarde, znanje, stručnost i ostale vrijednosti, `Nezavisne novine` nagrađuju sve one koji ih zastupaju, brane i promovišu”, rekla je Radmanovićeva.

Za 15.00 časova najavljen je sastanak Dodika i Cvijanovićeve sa Dačićem i Vučićem, a zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana u 16.00 časova.

Cvijanovićeva i Dačić potpisaće Memorandum o razumijevanju Vlade Republike Srpske i Vlade Republike Srbije o poslovno-tehničkoj saradnji, u 17.00 časova.

Konferencija za novinare planirana je u 17.10, a nakon toga biće nastavljena zajednička sjednica dvije vlade.

Početak zajedničke sjednice prvobitno je bio zakazan za 10.30 časova, ali je termin pomjeren, jer delegacija Vlade Srbije nije mogla da doputuje avionom, zbog guste magle na banjalučkom aerodromu, pa su krenuli automobilima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender