20. 10. 2021.
Trenutno vode Albanci, ali to se može promijeniti

Beograd će reagovati na odluku Prištine o uvođenju viza za građane BiH

“Mi ćemo tražiti od naših prijatelja u međunarodnoj zajednici da izvrše pritisak na Prištinu”, rekao je Vulin novinarima u Banjaluci gdje je prisustvovavo manifestaciji izbora ličnosti godine u organizaciji “Nezavisnih novina”.

On je istakao da period jednostranih poteza koje Priština povlači mora već jednom da se završi.

“Priština to radi u pregovaračkom okviru dok pregovara sa Srbijom posredstvom EU, a radi to gdje god može, pokušavajući na taj način da nekako kazni sve one koji je nisu podržali”, rekao je Vulin.

On je naglasio da je rezolucija 1244 jasna i da Priština nema pravo da radi ovako nešto, naglasivši da je Kosovo i Metohija teritorija pod upravom UN, a kao takva ne može da uvodi vize.

Vulin je rekao da je odluka u uvođenju viza za građane BiH nastavak jednostranih poteza Prištine.

“Oni to rade ne samo zbog građana BiH, već je to osvetnička politika prema svima koji nisu priznali nešto što se ne može priznati, a to je država koja ne postoji. Ako nešto znači, BiH je u dobrom društvu sa Kinom, Rusijom i drugim ozbiljnim zemljama i po nečemu je među najznačajnijim zemljama na svijetu”, naveo je Vulin.

On je ocijenio da Priština voli da pokazuje svoje strahove.

“Njihovi strahovi su da je država Srbija snažna, da je država Srbija sa svojim narodom i da je država Srbija tu da ostane, kao što se vidi po onome što ja radim i prema onome što radi Vlada Srbije”, rekao je Vulin.

On je naglasio da oni koji posezaju za nasiljem pokazuju koliko su slabi, ističući da Priština to voli da radi.

Vulin je rekao da su rezultati lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, na kojima je lista “Srpska” koju je podržala Vlada Srbije pobijedila u devet od 10 lokalnih zajednica, jasno pokazali na čijoj je strani srpski narod.

Vlada samoproglašenog Kosova odlučila je da uvede ulazne vize za građane BiH kao recipročnu mjeru pošto BiH ne priznaje putne isprave koje izdaju prištinske vlasti, javila je prištinska televizija KTV.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender