19. 10. 2021.
Čaušević se nije pojavio na saslušanju

Čaušević se nije pojavio na saslušanju

Čaušević se nije pojavio na saslušanju

Čaušević je trebalo da bude ispitan zbog navoda da su u Upravi napravljene pronevjere u iznosu od više desetina miliona KM o kojima se trenutno vode istrage.

Predsjedavajući Komisije Drago Kalabić smatra da Čaušević namjerno izbjegava komunikaciju sa Komisijom, a da Džakula “na puno opasniji način izbjegava njen rad”.

Kalabić je rekao novinarima da mu njihov nedolazak šalje jasnu poruku šta je njihova namjera i koji im je cilj. Prema njegovom mišljenju, riječ je o opstrukciji Komisije kojoj uskoro ističe mandat.

“Očito je da se sa obojicom upravlja iz jednog mafijaškog centra moći, koji je puno jači i od političkih stranaka. Nije tajna da se u ovim razgovorima spominje i gospodin /Bakir/ Izetbegović, ali mi nećemo to da utvrđujemo na paušalan način”, rekao je Kalabić.

On je apelovao na istražne organe da urade svoj dio posla, u čemu će im, kako je naglasio, Istražna komisija pružiti svu pomoć.

Član Komisije Petar Kunić rekao je novinarima da postoji niz indicija koje ukazuju na ozbiljne probleme u UIO, kao i u drugim institucijama gdje su locirana finansijska sredstva.

“BiH je dodirnula dno po pitanju negativnosti i nezakonitosti rada u ovim sektorima”, smatra Kunić.

Odsustvo saradnje nadležnih iz UIO ili Tužilaštva BiH sa Istražnom komisijom, Kunić objašnjava nedostatkom elementarne kulture u radu organa BiH, koji moraju da sarađuju.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender