20. 10. 2021.
Drulovićev savjet Živkoviću: Ne idi još, Zapad melje talente

Drulovićev savjet Živkoviću: Ne idi još, Zapad melje talente

Drulovićev savjet Živkoviću: Ne idi još, Zapad melje talente

Selektor omladinske reprezentacije Srbije, nekadašnji reprezentativac i fudbaler Partizana Ljubinko Drulović samtra da talentovani Andrija Živković ne treba da žuri sa odlaskom iz Humske.

Tokom vikenda portugalski mediji objavili su informaciju da je Živković na radaru Benfike, koja bi ga, navodno, već predstojećeg ljeta odvela iz Partizana.

“Nema sumnje da je Andrija Živković veliki potencijal srpskog fudbala, ali smatram da je suviše rano za njegov odlazak iz Partizana u inostranstvo.

Tek je zagazio u profesionalne vode, pred njim je dokazivanje u Humskoj, gdje bi u narednih godinu, dvije trebalo da se pravilno razvija i potvrdi kao igrač”, rekao je Drulović sa “Sport”.

Nekadašnji fudbaler Porta i Benfike smatra da ne bi bilo dobro za Andrijinu karijeru da izabere drugi put.

“Surovi profesionalizam na Zapadu, pogotovo u velikim klubovima kakav je Benfika, ne podrazumjeva čekanje fudbalera da stasa, već iziskuje rezultat istog trenutka.

Konkurencija je žestoka i imamo primjere upravo naših fudbalera u lisabonskom klubu koji su skupo plaćeni, a nemaju minutažu ni približno onoj koju su očekivali.

Andrija treba da ostane u Partizanu još sezonu ili dvije, da očvrsne, stekne rutinu i tek onda se okuša u inostranstvu, jer igraču njegovog potencijala nikada neće manjkati interesovanja i dobrih ponuda”, smatra Drulović.

/Novosti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender