20. 10. 2021.
Drama u SDS-u zbog gubitka pozicija

Premijerka u predsjednikovom “maniru”: Borenović je mediokritet

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je PDP stranka patuljastog političkog znanja, što je jasno pokazao svojim istupima njen potpredsjednik Branislav Borenović, a saopštenje kojim je ta stranka reagovala više od bilo čega govori o samom PDP-u.

Komentarišući Borenovićev poziv, upućen preko tvitera premijeru Republike Srpske, na TV duel o temama iz domena evropskih integracija, Cvijanovićeva je rekla da bi izašla s nekim na TV duel to mora da bude ili profesionalni ili politički izazov, ili, ako već nije nešto od toga, onda barem stranački zadatak u okviru predizborne ili neke druge kampanje, a gospodin Borenović ne ispunjava te uslove.

“NJemu bi bilo politički važno da polemiše sa predsjednikom Vlade, a meni bi to bilo tek trošenje vremena”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je ponovo pozvala Borenovića, koji rukovodi Odborom za evropske integracije i regionalnu saradnju u Narodnoj skupštini Republike Srpske, da kaže javnosti da li IPA projekti kojima je bilo forsirano uspostavljanje naprimjer agencije za agrarna plaćanja na nivou BiH, agencije za zaštitu životne sredine na nivou BiH, agencije za mala i srednja preduzeća na nivou BiH, ili donošenje Zakona o gasu na nivou BiH i čitavog niza drugih zakona i strategija jeste ili nije podrazumijevalo prenos nadležnosti, ili da podnese ostavku na mjesto predsjednika navedenog skupštinskog odbora.

“Samo Vi, gospodine Borenoviću, odgovorite na ovo pitanje, jer to dugujete javnosti, a onda sebi nađite nekog mediokriteta ravnog sebi da s njim pričate o čemu god želite u TV duelu. Meni se ne da da trošim vrijeme na Vaše neznanje i besmislice, niti Vam pojašnjavati azbuku evropskih integracija”, poručila je predsjednik Vlade Srpske Borenoviću.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender