28. 10. 2021.
Brena i Brega postigli dogovor!

Brena i Brega postigli dogovor!

Brena i Brega postigli dogovor!

– Drago što je neko koga svi neizmerno poštujemo i ko se ostvario u oblasti muzike rešio da svojim primerom pokaže da su svi ljudi podjednako bitni. Nadam se da će njegov primer slediti i ostali i učiniti nešto na tom polju. Ono što je važno za sve mlade bez obzira na boju kože i veroispovest jeste edukacija – smatra Lepa Brena.

Pjevačica dodaje da je obrazovanje neophodno da bi čovjek mogao da ostvari lični napredak “i učestvuje u napretku zemlje” jer, kako kaže Brena, “ako ne mogu da se edukuju u svojoj zemlji edukovaće se u nekoj drugoj i uspeh će napraviti tamo”.

Slavna pjevačica je tokom cijele karijere učestvovala u humanitarnim akcijama, održala stotine koncerata za pomoć ugroženima, nekoliko siromašnih porodica izdržava i školuje njhovu decu, a među prvima se aktivno uključila i u Blicovu fondaciju “Srce za decu”.

Lepu Brenu zanima i pomoć marginalizovanim grupama, posebno Romima i tu je odmah našla zajednički jezik sa Bregovićem.

– Kod nas su Romi predstavljeni ili kao veseljaci ili u negativnom kontekstu. Istina je negde između, jer svako ima svoju priču. Kad nemate mnogo, ni glava vas ne boli mnogo. Ko ima, on brine. Kad nemaš, ostaje ti da se zabaviš, da budeš veseo, pa šta bude – kaže slavna pevačica.

Osim Brene, na koncertu za pomoć Romima nastupiće i: Severina, Džiboni, Dragana Mirković, Tonči Huljić, Vlatko Stefanovski, Jelena Rozga, Haris Džinović, Petar Grašo…

Izvor: Blic.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender