21. 10. 2021.
Lažni prevodilac spaljivao žive ljude

Lažni prevodilac spaljivao žive ljude

Lažni prevodilac spaljivao žive ljude

Džantdžije se u intervjuima poslije besmislenog mlataranja rukama na stadionu “Soker siti” u Johanesburgu pravdao da je bolovao od šizofrenije i da je zato halucinirao dok je Barak Obama, predsjednik SAD, držao govor.

Međutim, priča o ovom čovjeku, koji je navodno član vladajuće Mandeline partije Afrički nacionalni kongres, tu se nije završila. Ispostavilo da škole za tumačenje govornog jezika koje je on navodno završio u Južnoj Africi i Velikoj Britaniji po svemu sudeći – ne postoje!

Sada je otkriveno i da je 2003. bio dio rulje koja je dvojici ljudi zatečenih sa ukradenim televizorom stavila automobilske gume oko vratova i zapalila ih. Sud ga je tokom procesa, koji je uslijedio tri godine kasnije, proglasio mentalno nesposobnim za krivični proces, pa se Džantdžije nikada nije pojavio u sudnici. On je o zločinu govorio u intervjuu koji je dao južnoafričkom listu „Sandej tajms“.

– To je nešto što se desilo u okviru naše zajednice, nešto što biste nazvali pravda rulje i ja sam bio tamo – rekao je Džantdžije, koji je poslije zločina poslat na psihijatrijsko liječenje.

Ovakav način ubistva korišćen je inače za vrijeme aparthejda za presuđivanje crncima koji su sumnjičeni za saradnju sa bijelcima, kao i u obračunima između rivalskih grupa. Bio je primjenjivan tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka i u sukobima između plemena.

Izvor:Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender