19. 10. 2021.
Lijeva Novoselija: Slaba struja kvari aparate, naveče ni sijalica ne može da svijetli

Lijeva Novoselija: Slaba struja kvari aparate, naveče ni sijalica ne može da svijetli

Lijeva Novoselija: Slaba struja kvari aparate, naveče ni sijalica ne može da svijetli

Jedan od stanovnika Novoselije kaže da su problemi najizraženiji u večernjim časovima kada ni sijalica ne može da radi.

“Struju imamo, ali kao da je nemamo. Nedavno sam mjerio napon i bio je samo 190 volti! Većina aparata pod tim naponom ne može da radi i logično je da se kvare”, rekao je taj mještanin.

Rukovodilac Radne jedinice Banjaluka u “Elektrokrajini” Miroslav Kodžoman je rekao da je nedavno rekonstruisana elektromreža u Lijevoj Novoseliji za 24 domaćinstva koja su imala problem sa jačinom struje.

“Prema posljednjim mjerenjima jačina struje u tom naselju je zadovoljavajuća”, kazao je Kodžoman i dodao da je moguće da se radi o kvaru na instalacijama ili na mreži.

On je kazao da bi trebalo, ukoliko problemi i dalje postoje, da se neko od mještana obrati “Elektrokrajini” da bi ekipa mogla izaći na teren i sagledati situaciju.

“U mjesnoj zajednici Srpske toplice za rekonstrukciju nam je ostao još mali dio mreže u Desnoj Novoseliji, koji nismo stigli da završimo, ali je u planu da se to okonča do kraja godine”, kazao je Kodžoman i dodao da će mreža biti rekonstruisana za oko 20 domaćinstava.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Srpske toplice Mlađenka Trivić istakla je da je čula za probleme sa strujom, ali da je riječ o sporadičnim slučajevima.

“To su obično prigradska naselja koja su na staroj mreži. Niko taj problem nije prijavio mjesnoj zajednici. Ukoliko prijave stignu Savjetu mjesne zajednice biće pokrenuto rješavanje problema”, istakla je Trivićeva.

Ulična rasvjeta

Jedan od problema mjesne zajednice Srpske toplice je i ulična rasvjeta, čije postavljanje još nije završeno.

“Obraćali smo se Gradskoj upravi i “Elektrokrajini” i dio rasvjete je urađen”, rekla je Trivićeva.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender