28. 10. 2021.
Prioritet gradnja školskog objekta u Starčevici

Prioritet gradnja školskog objekta u Starčevici

Prioritet gradnja školskog objekta u Starčevici

Mutabdžija je pojasnio da Starčevica ima 20.000 stanovnika i samo jednu školu, naglasivši da su u Ministarstvu svjesni problema u područnim odjeljenjima u Kuljanima, Priječanima, Česmi i drugim banjalučkim mjesnim zajednicama.

“Ta pitanja moramo rješavati zajedno sa gradom”, rekao je Mutabdžija novinarima tokom posjete Osnovnoj školi “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš.

On je istakao da je to prevelik “zalogaj” za Ministarstvo da rješava ovako krupna pitanja.

Promjene uprave u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Laušu, Mutabdžija je obrazložio slabostima bivše garniture u vođenju škole, istakavši da u resornom ministarstvu žele unaprijediti vaspitno-obrazovni proces u svim školama.

“U tome smislu ne gledamo nikakve parametre, izuzev onoga što se tiče razvoja i rada u školi i unapređenje vaspitno-obrazovnog rada i ostalih učeničkih postignuća, uključujući i kolektiv”, istakao je Mutabdžija.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole “Sveti Sava” Jelena Vuletić istakla je potrebu sanacije starog dijela školskog objekta, gdje je stolarija dosta dotrajala.

Ona je naglasila da na nekim mjestima prokišnjava krov škole, te da se nešto može otkloniti sitnim popravkama, ali nije isključila ni malo veća novčana ulaganja.

Osnovnu školu “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš pohađa 1.316 učenika u 54 odjeljenja. U školi je zaposleno 126 radnika.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender